ЗонаМестаРегионалниТоп новини

В БЕЛИЦА ВИЛНЯ ПОЖАР И ИЗПЕПЕЛИ ДВЕ КЪЩИ В ЦИГАНСКИЯ КВАРТАЛ”РУСОВИЦА”

Пожар изпепели две съседни къщи в ромския квартал „Русовица“ в Белица на цветница

На фона на коронавирусната епидемия обхванала целият свят, две семейства от ромския квартал „Русовица“ на Белица, останаха без покрив над главите си. Развилнелият се пожар в двете съседни къщи на братята Георги Христов Матев и Николай Христов Матев, разположени в най-високата част на кв.“Русовица“ в неделя срещу понеделник през нощта, остави без покрив над главите си 10 човека, между които 6 деца и тяхната баба.
След направения клип от местният пастор Сергей Кафеджиев – Сарди, който публикува във фейсбук страницата си за пожара и пострадалите 2 семейства с 6 деца, първият човек който се свързва с пастора е кметът на Община Белица. Радослав Ревански, веднага се включва с парични средства за закупуване на строителни материали за възстановяване на къщите от пожара и апелира всеки, който има възможност да помогне с парични средства или със строителни материали за да може по най-бързия начин пострадалите да продължат нормално живота си.
От градовете Белица, Драглище, Якоруда, Гоце Делчев, Разлог вече има изпратени дрехи, хранителни продукти и парични средства, но са необходими още за възстановяване на къщите.
„ Благодаря на нашия кмет ! Господ здраве да му дава и дълги години да ни управлява! Друго си е да имаш кмет зад себе си и да си сигурен в неговата помощ! Благодаря г-н Radoslav Revanski ! Благодаря и на тези приятели които се отзоваха от Белица, Драглище, Якоруда Гоце Делчев, Разлог ! За дрехи много и ви моля да изчакате малко. Сега е важно да се построи да има къде да ги слагат.. Сега буквално са на пътя нямат все още гардероб  Нужни са материали, за това който има възможност моля помогнете!!!“ , споделя в профила си пастор Сергей Кафеджиев- Сарди .
НЕКА ПОМОГНЕМ НА НУЖДАЕЩИТЕ СЕ !

Снимка на Maia Padareva.
Снимка на Maia Padareva.
Снимка на Maia Padareva.
Тагове

Свързани новини

Вашият коментар