МестаОбществоТоп новини

„НАЦИОНАЛНО ИЗЛОЖЕНИЕ НА ПОРОДИ ЖИВОТНИ,” СЕ ПРОВЕДЕ В ОБЩИНА РАЗЛОГ

ВТОРО ИЗДАНИЕ НА „НАЦИОНАЛНО ИЗЛОЖЕНИЕ НА ПОРОДИ ЖИВОТНИ, ОТГЛЕЖДАНИ В БЪЛГАРИЯ” СЕ ПРОВЕДЕ В ОБЩИНА РАЗЛОГ

За втора поредна година Националното изложение събра на едно място селекционери и собственици на видове и породи животни, отглеждани на територията на България. Събитието бе част от празничната програма по случай 107 години от Освобождението на град Разлог.
Специализираното изложение премина с огромен интерес. Представени бяха животни в категории Говеда, Овце, Кози, Коне и Птици и гълъби. В отделните категории бяха представени порoдите Българско сиво говедо, Лимузин, Галоуей, Бяла маришка овца, Старопланински цигай, Родопски цигай, Вакла маришка овца, Калоферска дългокосместа коза, кокошки порода Бреговска джинка. В категория коне участваха Български Тежковозен кон и Дунавски кон, които взеха награди. Купи за участие взеха и породите Шотландско пони и Андалуски кон .Снимка на Община Разлог/ Municipality of Razlog.
Проведена беше и изложба на кучета от породата „Българско овчарско куче”, в която също бяха излъчени отличници в различни категории.
На събитието присъстваха Георги Йорданов – изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството, професор Андрей Мицулов- преподавател в Лесотехнически университет и в Центъра по професионално обучение по кинология към Министерство на образованието и науката, Пламен Левиов- национална асоциация по коневъдство, Мария Георгиева- национална асоциация за месодайно говедовъдство в България и проф. Дойчо Димов – сдружение за произвеждане и отглеждане на овце. За доброто настроение се погрижиха представителни състави на Народно Читалище – Разлог “15 септември 1903-1909 г.” – ДТС„Разложанче”, Певческа група към ТА „Разложки мераци” и ТС “Пирински наниз”

Снимка на Община Разлог/ Municipality of Razlog.Снимка на Община Разлог/ Municipality of Razlog.

Временно изпълняващият кмет на Община Разлог – инж.Венцислав Гърменов откри изложението и отправи поздрав към участниците, организаторите и всички зрители с пожелания за много здраве и успешно развитие занапред. С това второ издание на Изложението Община Разлог затвърди политиката си в подкрепа развитието на животновъдството на територията на общината.

Снимка на Община Разлог/ Municipality of Razlog.
Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *