МестаОбщество

ВТОРИ МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ  ЗА КАМЕРНА МУЗИКА В РАЗЛОГ В ПАМЕТ НА КАТЯ ХАРИЗАНОВА

новини Разлог

 

ВТОРИ МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ  ЗА КАМЕРНА МУЗИКА В РАЗЛОГ В ПАМЕТ НА КАТЯ ХАРИЗАНОВА

Вторият международен фестивал за камерна музика в Разлог започна. 
На сцената на читалището в Разлог – с рози бяха посрещнати световноизвестни музиканти от България, Израел, Канада, Германия.
Директорът на фестивала Николай Фридман официално благодари на община Разлог и читалището за гостоприемството и даде старт на музикалната програма – с памет на човека, който отвори вратите за това голямо събитие в Разлог – Катя Харизанова.
Програмата зарадва ценителите с произведения на Чайковски. От сцената Марина и Николай Фридман , Силвия Ангелова и Милена Томанова, Денис Жданов и Станислав Пронин покориха публиката. а тази вечер програмата ще продължи с пиано-рецитал на Олег Вайнщейн по произведенията на Шопен , Щраус – Шулц и Гершуин. В заключителната вечер /27 юли/ участие ще вземат Станислав Пронин ,Олга Артюгина,Урсула Скауг и Денис Жданов, с произведения от Дворжак и Шуман.Снимка на Красимир Герчев.

Успоредно с фестивала и традиционно – в читалището се откри изложба на художниците Гергана Лазарова-България и Тина и Илья Богдановски – Израел.

Всички участници са брилянтни изпълнители и са лауреати на престижни световни конкурси. Уникалното събитие протича при изключително голям интерес. Публиката остана възхитена от виртуозните изпълнения на музикантите. Вярвам,че ще превърнем Международния фестивал на камерната музика в традиционно събитие на Разлог.

 

Снимка на Красимир Герчев.
Снимка на Красимир Герчев.
Тагове

Свързани новини

2 Коментари

 1. This is a topic that’s near to my heart… Best wishes!

  Where are your contact details though?

 2. Nice post. I was checking constantly this weblog
  and I’m impressed! Extremely helpful info specifically
  the closing part 🙂 I care for such info a lot.
  I was seeking this certain information for a long time.
  Thank you and best of luck.

Вашият коментар