РегионалниТоп новини

ВиК Благоевград е категоричен: Жителите на община Струмяни трябва да си плащат водата

новини община Струмяни

Водоснабдяване и канализация” ЕООД – гр. Благоевград призовава за пореден път потребителите да не се поддават на неверни внушения, а съответните местни власти да не правят политика с водата на гърба на хората.

Както неведнъж сме подчертавали, твърденията, че “Водоснабдяване и канализация” ЕООД – гр. Благоевград е нелегитимен оператор на територията на Община Струмяни, са абсолютно неверни. От 1 януари 2019 г. всички активи, стопанисвани от ВиК “Стримон”, са предадени за експлоатация на “Водоснабдяване и канализация” ЕООД – гр. Благоевград и дружеството е законният ВиК оператор на територията на Община Струмяни.

За пореден път бихме искали също така да подчертаем, че неплащането на сметки не е решение на проблемите. Доставянето на питейна вода и отвеждането на отпадъчни води е услуга, за чието използване се дължи заплащане – така, както и за всяка друга извършена услуга.

“Водоснабдяване и канализация” ЕООД – гр. Благоевград стриктно спазва всички записани в закона мерки и процедури, включващи и пристъпване към спиране на водоподаването при системни нарушения и отказ от заплащане. Напомняме, че неплащането на задълженията може само да усложни нещата и да се стигне до там, че да се наложи потребителите да заплатят и съдебни разходи.

“Водоснабдяване и канализация” ЕООД – гр. Благоевград държи да бъде партньор на своите потребители, като за тези, които изпитват затруднения, са предвидени различни възможности за разсрочване на задълженията за период от 3 месеца до 1 година. Единственото, което потребителите трябва да направят, е да подадат заявление във всяко едно от регионалните ни поделения – Благоевград, Симитли, Разлог и Гоце Делчев.

Дружеството държи да информира, че все повече потребители от село Илинденци и околните населени места, които отказваха да заплащат задълженията си, вече започнаха поетапно да ги погасяват, като изказва специална благодарност за тяхната кооперативност и съзнателно отношение.

“Водоснабдяване и канализация” ЕООД – гр. Благоевград заявява категоричното си намерение и воля да защити своя интерес, свързан със събиране на вземанията си, за да гарантира безпрепятствената си работа и изпълнението на преките си задължения по осигуряване на ВиК услуги на над 200 000 жители в Област Благоевград.

Дружеството изказва и своята благодарност на органите на реда за оказваното съдействие

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *