СпортТоп новини

Венеса Ханджийска от Полена е новият национален шампион на 200 м. бягане

Ако сте публикували новината за Венеса, моля коригирайте със следния текст:

Венеса Ханджийска от Полена е новият национален шампион на 200 м. бягане, след оспорвано състезание за юноши и девойки в София
Венеса Ханджийска, от симитлийското село Полена, донесе пореден златен медал за община Симитли. Младата лекоатлетистка взе участие в Национален шампионат за юноши и девойки, който се проведе в София в зала “Асикс Арена” на 5 и 6 февруари.
През първия ден от надпреварата Венеса завърши на трето място с време 59.75, първото място спечели Христина Спасова (Атлетик) с 58.21, а на второ място остана Алексана Петкова (Ивет Лалова Спринт Академи).
През втория ден се проведе състезанието на 200 метра, полуфинал и финал. На финала Венеса влезе с най – добро време от 25.80, а на финала завърши първа с 25.50.
Така Венеса Ханджийска си тръгна от Националния шампионат с шампионската титла на 200 метра бягане и с бронз на 400 метра!
Ръководството на община Симитли честити поредните отличия на Венеса Хаджийска и ѝ пожелава да бъде здрава и да продължава да жъне спортни успехи у нас и по света!

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар