Общество

“Великден за всеки – дари празник на баба и дядо”

новини от Благоевград

Община Благоевград и общественият посредник доц. д-р Валентин Василев подкрепят кампанията “Великден за всеки – дари празник на баба и дядо”

Община Благоевград, и общественият посредник доц. д-р Валентин Василев подкрепят Националната кампания “Великден за всеки – дари празник на баба и дядо”, организирана под патронажа на омбудсмана на Република България г-жа Мая Манолова. Сред първите включили се в инициативата е Студентският съвет към ЮЗУ “Неофит Рилски”.
Кампанията се реализира с набиране на парични средства и трайни хранителни продукти за пенсионерите, които с малко превишават прага от 348 лева и няма да получат добавки към пенсиите си за големия християнски празник. Събраните средства ще бъдат разпределени във ваучери за храна, всеки на стойност 20 лева. Получателите на ваучерите ще могат да пазаруват с тях в над 5000 магазина в цялата страна.
Средствата отново се набират в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български Червен кръст (БЧК).
IBAN: BG53UNCR70001522802795 Банков код: UNCRBGSF – Изрично условие при попълване на платежното нареждане да се посочва общината, за която се прави паричното дарение. Кампанията може да бъде подкрепена със SMS 1255 – на стойност 1 лев, освободен от ДДС или чрез онлайн дарения от България и чужбина на сайта на БЧК –www.redcross.bg.

 

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *