МестаРегионалниТоп новини

Българска фирма ще прави електромобили

Български бизнесмен вдига завод в Русе, който ще произвежда по 20 000 електромобила на година. Родната компания Sin Cars изгражда високотехнологична фабрика за производство на електрически и хибридни автомобили в Русе. Нейн собственик е инж. Росен Даскалов.

Разработката на проекта вече е започнала и производствената линия трябва да стартира през 2020 г. Първоначалната инвестиция е над 10 млн. лв. и ще разкрие между 50 и 100 нови работни места.

В завода в Русе ще може бързо и лесно сда се глобяват различните варианти на платформи, като се използват стандартни материали.производство на електромобили

Новата производствената линия L-City е проектирана с годишен капацитет от 20 000 автомобила, които ще бъдат насочени към европейския пазар. След това производството може да се увеличи.

Сред целите на проекта L-city са продукти за опазване на околната среда, намаляване на емисиите в градовете и създаване на по-здравословна жизнена среда.

Тъй като електромобилите са бъдещето на автомобилната индустрия, проектът на Sin Cars се основава на концепцията за лесен за използване, екологичен и лесен за производство автомобил. Урбанизацията в големите градове води до нарастваща необходимост от създаване на „зелена“ система за трафик в централните градски райони, за да се улесни транспортът на стоки, логистиката и куриерските услуги, които ще бъдат пряко засегнати от ограниченията за движение на превозни средства в тези райони, пише economic.bg.

Българската компания ще се представи на автосалона в Женева с електрическа визия с новия проект за градски автомобили Sin L-City и „чудовищния” SIN R1 65/kmeta.bg

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *