България

БЪЛГАРИЯ СЕ ПРЕДСТАВЯ КАТО ЛОВНА ДЕСТИНАЦИЯ НА ИЗЛОЖЕНИЕТО ”JAGD & HUND” В ДОРТМУНД

БЪЛГАРИЯ СЕ ПРЕДСТАВЯ КАТО ЛОВНА ДЕСТИНАЦИЯ НА ИЗЛОЖЕНИЕТО ”JAGD & HUND” В ДОРТМУНД

 Привличаме туристи с атрактивен щанд, подреден от Югозападното държавно предприятие

Възможностите за ловен туризъм с предлагане на интересен и динамичен лов на качествен дивеч представя България на най-голямото международно изложение в Европа ”JAGD & HUND” („Лов и куче”) в германския град Дортмунд. Страната ни е традиционен участник в авторитетния форум, който се провежда за 39-ти път и в който участват над 750 изложители. В дните на изложението от 28 януари до 2 февруари се очаква то да привлече повече от 80 000 посетители.

Българският щанд тази година е разположен на площ от 72 кв. м, което е два пъти повече в сравнение с миналогодишното ни представяне. Подреден е от Югозападното държавно предприятие, което е основен организатор заедно с другите 5 предприятия към Министерството на земеделието, храните и горите. Експозицията представя препарати на капитални трофеи от благороден елен, елен лопатар, дива свиня, муфлон, сръндак и други, отстреляни през последните години в държавните ловни стопанства в страната.

За първи път тази година е отправена покана към всички ловни посредници за участие, като те ще могат да използват националния щанд за договаряне с потенциални клиенти. Така предприятията очакват да разширят мащаба на своята ловна дейност.

На откриването на форума присъстваха заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев, изпълнителният директор на ИАГ инж. Мирослав Маринов и директорите на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов, на СИДП инж. Веселин Нинов и на СЦДП инж. Цветелин Миланов.

Първият ден от изложението премина при висок интерес от страна на посетителите. Най-много са германските гости, като щандът беше посетен и от полски, австрийски и унгарски ловци и туристически организации. Висок е интересът към комбинираните ловни пакети, предлагани на чуждестранните туристи от държавните предприятия.

Тагове

Свързани новини

1 коментар

  1. I’m amazed, I have to admit. Rarely do I encounter a blog that’s both equally educative and entertaining,
    and let me tell you, you have hit the nail on the head.

    The problem is something not enough people are
    speaking intelligently about. I am very happy that I stumbled across
    this in my search for something regarding this.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *