Регионални

“България пее” Благоевград 19-21 април

новини Благоевград

IV национална инициатива „България пее”  в Благоевград

 

От 19-ти до 21-ти април 2019 година в цялата страна се провежда Четвъртата национална инициатива „България пее”. В рамките на тези три дни на българските сцени, в 15 градове – домакини, ще запеят  над 200 певчески формации, над 3500 певци от страната.

 

Благоевград е един от градовете-домакини на инициативата. Концертите ще се проведат в зала „22 септември“. По програмата те ще се състоят на 13.04.2019 от 11.00 ч., на 19.04.2019 от 18.30 ч. и на 20.04. от 16.00 ч.

 

Горди сме, че тази година в концертите ще вземат участие всички пеещи състави на града: Смесен хор „Ален мак”, Градски детски хор, Вокален ансамбъл „Езерец“, Детска формация „Джумайчета”, Група за автентичен фолклор, Група за стари градски песни „Нежни звуци” при НЧ „Никола Вапцаров 1866“; Фолклорна група „Веселина“, Школа по народно пеене при ДЮФА “Пиринска китка”, Детска вокална формация „Мая”, фолклорна група „Бисери“ при ЦЛТРДБ; Вокална формация към ВС „Фа диез“; Фолклорна група „Надежда“; Хор към Туристическо дружество “Айгидик”; Вокална формация при НХГ „Св.Св. Кирил и Методий” и специалния ни гост от Дупница – Мъжки хор „Св. Иван Рилски“.

Българите в Благоевград

Кампанията има за цел да покаже принадлежността на хиляди българи към това достъпно и въздействащо изкуство, да представи красотата, богатството и колорита на вокалното ансамблово майсторство в България по нов начин и в голям мащаб.

 

Концертите се осъществяват с подкрепата на Община Благоевград и на кмета д-р Атанас Камбитов,  НЧ „Никола Вапцаров 1866” и с партньорството на Радио Благоевград!

 

Нека България запее, сега!

 

 

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *