България

България остава най-бедната, най-неграмотната, най-корумпираната страна

България остава най-бедната, най-неграмотната, най-корумпираната страна

Не съм оптимист за новата година, заяви финансистът Мика Зайкова

Не съм оптимист за новата година, заяви финансовият експерт Мика Зайкова. Според нея България остава най-бедната, най-неграмотната, най-корумпираната страна.

Страната ни остава без върховенство на закона. Имаме ръст на БВП, но темпове от 3-4% не са темпове, които водят до доближаване до страните от Европейския съюз, уточни тя.

По-добра 2020 г. очаква всеки трети българин

“Системата ни на здравеопазване е в пълен хаос. В годината, в която нямаше засушаване, нямаме вода. Имаме и най-мръсния въздух. От страна за инвестиции и за развитие се превърнахме в страна, която събира боклука на Европа и го гори“, заяви Зайкова пред БНР.

По думите ѝ през следващата година се очаква да настъпи рецесия, а страна с отворена икономика като нашата е сериозна застрашена:

Предлагането на работа значително изпреварва търсенето​​​​​​​

„Тъй като се влияем от това, което става по света. Не можем да очакваме сериозно подобрение, защото изнасяме стоки с ниска добавена стойност… В продължение на години правим мимикрия на реформа… Най-големият инвеститор са децата ни, които работят навън“.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *