БългарияЗдравеТоп новини

БЪЛГАРИЯ ВЪВЕДЕ ИНЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ ЗА 1МЕСЕЦ ВЪВ ВРЪЗКА С КОРОНА ВИРУСА

Депутатите подкрепиха въвеждането на извънредно положение в България. То ще продължи 1 месец – от 13 март до 13 април. Гласуваха 201 депутати, като предложението беше подкрепено от всичките предаде Нова ТВ

„Горд съм от българския парламент, от това, че в тежък момент можем да преодоляваме противоречия, да мислим преди всичко за народа си”, заяви премиерът Бойко Борисов.

Левицата поиска актуализиране на държавния бюджет и предприемането на законодателни инициативи от страна на Министерския съвет по темата за социалните и икономически мерки. От своя страна премиерът Борисов предложи създаването на щаб от експерти от всяка парламентарна група, откъдето да излязат и специални предложения.

„Лесно можехме да кажем и стопанско икономически мерки. Не съм го направил, защото не е честно към следващо каквото и да е правителство, да се вземе решение, с което мнозинството лесно да похарчи много пари. Предлагам от парламентарните групи да се излъчи финансов, икономически експерт и да направим щаб, както за коронавируса, така и за последствията”, предложи Борисов.

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар