Регионални

БРАВО на кмета на Разлог инж. Красимир Герчев

Хубави новини от Разлог

Продължаваме да обновяваме обществени сгради в Разлог

Със заключителна конференция по проект „Повишаване на енергийната ефективност на обществените сгради в гр. Разлог – сгради на социалната инфраструктура” бяха представени постигнатите резултати по овновлението на сградата за социални дейности, намираща се на ул. „Богомил”№ 2, се помещават Общинско предприятие „Домашен социален патронаж”, „Дневен център за стари хора”, Общинска служба по земеделието.
По проекта са изпълнени строително-монтажни работи, които включват топлинно изолиране на външните стени, подмяна на прозорци и врати със система от PVC профил и стъклопакет, конструктивно възстановяване на покрив, топлинно изолиране на покрив и под, подменени са водопроводната и канализационната инсталации. Освен тези мерки в изпълнение по проекта се осигури достъпна среда за хора с увреждания, извърши се ремонт на мълниезащитната инсталация на сградата, както и други строително-монтажни дейности.
Общата стойност на проекта е 384 508 лева, от които Европейското съфинансиране е в размер на 313 571.80 лева, националното съфинансиране е 55 336.20 лева, собственото съфинансиране е 15 600 лева. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие./facebook

Снимка на Красимир Герчев.
Тагове

Свързани новини

Вашият коментар