РегионалниСпорт

Благоевград с боксов ринг ,копие на ринга на Кубрат Пулев

новини Благоевград

Община Благоевград осигури нов боксов ринг, копие на  ринга на Кубрат Пулев, на спортистите в Благоевград

Нов боксов ринг е на разположение на спортистите в Благоевград. Той е осигурен от Община Благоевград, а целта е да се предоставят  по-добри условия за местните клубове. Рингът е копие на една от площадките за бокс в „Спортен център Пулев“.  Той е ситуиран в зала „Орфей“ в парк „Македония и е с размери 5×5 м. Настилката е изработена от висококачествен материал, с дебелина 4 см., която намалява риска от контузии по време на мач.

Рингът ще може да бъде използван от всички боксови клубове, като предстои да се изготви и конкретен график.Кубрат Пулев

„До момента в Благоевград нямаше подобен ринг. Благодарим на кмета д-р Атанас Камбитов за предоставените условия“, коментира отец Андон Шавулев, президент и треньор на БК „Пирин“.

През 2014 година Община Благоевград осигури и ринг с олимпийски размери, който се ползва за състезания.  Същият ще бъде на разположение на спортистите през месец октомври, когато в Благоевград предстои да се проведе отборно първенство за мъже.

С осигуряването на подходящи условия, Община Благоевград цели да насърчи физическата активност сред младите хора и развитие на спорта в областния център.

 

 

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар