МестаРегионалниТоп новини

БАНСКО ЩЕ СИ ПАРТНИРА С ПОСОЛСТВОТО НА СЪРБИЯ В СОФИЯ

БАНСКО ЩЕ СИ ПАРТНИРА С ПОСОЛСТВОТО НА СЪРБИЯ В СОФИЯ

Кметът на Община Банско Иван Кадев се срещна с посланика на Република Сърбия доц.д-р Желко Йович.  Тя беше по инициатива на дипломата, който беше избрал Банско за кратка зимна ваканция.

На срещата между Иван Кадев и Н.Пр. Желко Йович бързо бяха установени лични приятелски отношения, които ще се разширят в сътрудничество в областта туризма, културата и спорта между Община Банско и Република Сърбия чрез посредничеството на дипломатическата мисия в София.

Иван Кадев сподели, че сръбските туристи са един от основните контингенти за Банско и активното взаимодействие със сръбското представителство в България е особено важно за туристическия бранш. „Радващо е, че броят на туристите от Сърбия се увеличава не само през зимата, но и през летните месеци. Тази тенденция трябва да се запази”, заяви той.

От своя страна,  Н.Пр. Желко Йович акцентира върху значението на развитието на добрите отношения  между двете съседни страни и прикани съгражданите ни да посещават туристическите дестинации в Сърбия.

След първата среща за установяване на отношения между ръководството на Община Банско и сръбското посолство, скоро ще последва работна, на която ще се изработи програма за сътрудничест

Тагове

Свързани новини

1 коментар

  1. I every time spent my half an hour to read this website’s articles
    or reviews daily along with a mug of coffee.

Вашият коментар