РегионалниТоп новини

Банско участва на две международни състезания по ски – алпинизъм

Банско участва на две международни състезания по ски – алпинизъм

Във Villars Sur Ollon, Швейцария се проведе Световно първенство по Ски-алпинизъм в четири дисциплини – спринт, индивидуално, скоростно изкачване и отборно.
България беше представена от двама състезатели – Никола Калистрин от Банско и Кирил Николов – Дизела.
В първия състезателен ден се проведе спринт в къса дистанция, която включва изкачване със ски с колани, по специално създадени изкуствени серпентини, както и етап с ходене по обувки. Никола Калистрин се класира на 46 място, от 68 участници мъже .Банско ски
В индивидуалната дисциплина, която се проведе на 12.03, Никола Калистрин се класира на 49 място от 77 мъже. Състезанието представляваше 6 последователни изкачвания и спускания в рамките на 15 км и преодоляна денивелация от 1700м, която включва и 2 етапа по обувки. Трасето на състезанието бе технично, с трудни и дълги изкачвания, с много серпентини, и ледени спускания по фирн. В дисциплината – скоростно изкачване, Никола Калистрин зае 49 място, с време 31минути.
С това българското участие на световното първенство приключи.
Няколко дни по-късно се проведе състезанието Rossa ski Raid в италианското градче Макуняга, което се намира по южната стена на масива Монте Роза на границата на Италия с Швейцария.
В състезанието взеха участие двама състезатели на клуб „Алпирински Банско“ – отново Никола Калистрин и Ивона Михайлова .
Трасето бе под стената на връх Дюфор Шпиц 4634м, вторият по височина в Алпите след Монблан, като състезанието включваше 4 изкачвания , с дължина 19 км и денивелация от 1600м. На финала Ивона Михайлова се класира 3 – та при жените, а Никола Калистрин стана 16 -ти от 77 състезателя.

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *