Топ новини

АРЕСТИ в МВР Благоевград

новини от Благоевград

                                                                                                                                             сн Бгнес
Задържаха дознателка в Благоевград за теч на вътрешна информация
Дознателка от областната дирекция на МВР в Благоевград бе задържана днес при акция на районната прокуратура и отдел „Вътрешна сигурност“ по сигнал, че е предоставяла вътрешна информация на лице от криминалния контингент.watermark

Процесуално-следствените действия се провеждат  в първо полицейско управление, където работи задържаната служителка Розалина Кьосева.

Извършени са и обиски в частни жилища.

полиция корупция

Операцията е започнала около 10 часа тази сутрин. Освен  прокурори и служители от отдел „ Вътрешна сигурност“ в МВР, е имало и представител на Бюрото за защита на свидетели предаде радио Благоевград. Извършени са проверки на работното място на дознателката, разпитани са  нейни колеги.

По-късно са направени претърсвания в жилището ѝ, както и в дома на нейния баща, който е началник на „Охранителна полиция“. По неофициална информация той също е задържан.watermark

Наблюдаващият прокурор Борислав Ковачки заяви за „Хоризонт“, че  действията са заради това, че дознателката Кьосева е предоставяла вътрешна информация от службата си на лице от криминалния контингент, към което е  извършвала и лично укривателство от наказателно преследване.

Повече подробности по специализираната акция ще бъдат дадени на пресконференция утре, заявиха още от прокуратурата

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар