ЗонаМестаТоп новини

Арестуваха известен македонски певец за палежа на българският културен център в Битоля

Задържаха мъж за палежа на българския културен център „Иван Михайлов” в Битоля. Това съобщи министърът на вътрешните работи на Северна Македония Оливер Спасовски във Facebook.

„Имам удоволствието да съобщя за бързо и ефективно разрешаване на казуса от преди три дни – пожар в център „Иван Михайлов” в Битоля. Имаме задържано лице, признало престъплението”, уточнява той в социалната мрежа.

Со задоволство можам да обзнанам брза и ефективна разрешница на случајот од пред три дена (04.06.2022) со кривично-правниот настан – пожар во центарот „Иван Михајлов“ во Битола, кој е веќе расчистен и имаме приведено лице кое го призна делото.

Се работеше деноноќно да се изнајде сторителот, се земаа предвид сите докази, а по извршените службени разговори во изминатите денови, вчеравечер, со судска наредба, беше извршен претрес на две локации кои ги користи Л.А.(34) од Битола, при што се пронајдени и одземени предмети поврзани со кривичното дело, по што лицето е лишено од слобода.

Уште еднаш покажавме дека единствената моќ што ја има секоја правна држава е моќта да го сузбие криминалот. И во овој сегмент нема „пардон“, нема заштитени лица – сите се еднакви пред лицето на законот, а секој којшто се огрешил – мора да одговара!

МВнР връчи протестна нота на Кръстевски за палежа в Битоля

Арестуваният е популярният македонски певец Ламбе Алабаковски, който наскоро се е завърнал от САЩ в родината си, пише БГНЕС.

„Работихме денонощно, за да открием извършителя. Взеха се предвид всички доказателства, а след официалните разговори през изминалите дни, снощи, с разпореждане на съда, беше извършено претърсване на две използвани от Л.А. (34 г.) локации в Битоля, където са намерени и иззети предмети, свързани с престъплението, след което лицето е задържано”, коментира Спасовски.

Подпалиха българския център “Иван Михайлов” в Битоля

„За пореден път показахме, че единствената сила, която има всяка правова държава, е властта да потиска престъпността. И в този сегмент няма „извинете”, няма защитени лица – всички са равни пред закона и всеки, който е съгрешил – трябва да носи отговорност!”, заявява категорично вътрешният министър на РСМ.

Реакции след палежа на българския център в Битоля 

Премиерът Кирил Петков обясни, че приветства разкриването на извършителя на палежа на културния център. „Благодаря на властите в Република Северна Македония и на премиера Димитър Ковачевски за ефективните им действия, които в максимално кратък срок заловиха подпалвача. Категорично няма да се поддаваме на провокации, които имат за цел да саботират отношенията със съседите ни”, казва той.

Палежът предизвика остри реакции от страна на български политици. След официалното откриване на културния център преди два месеца в западната ни съседка започна масирана антибългарска кампания. Източник: БГНЕС    / vesti.bg

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар