ЗонаРегионални

Ансамбъл „Пирин“ представя Благоевград с богатството на българския фолклор в Палма де Майорка

Творци от Ансамбъл „Пирин“ разкриват богатството на българския фолклор в Палма де Майорка. Емблематичните артисти участват в първото издание на „Майорка Световен Фолклорен фестивал“, който има конкурсен характер Ансамбъл.  Събитието се провежда от 1 до 7 април, като в него участват 15 ансамбли от всички континенти.

Поканата към Ансамбъл „Пирин“ за участие във фестивала, който се провежда на Балеарските острови, Испания, е провокирана от високото художествено и изпълнителско ниво, на което се изявява благоевградският Ансамбъл.

Емблемата на пиринския край е един от най-известните български фолклорни ансамбли и посланици на българското народно изкуство по света. Създаден е през 1954 година. Носител е на множество награди, сред които „Кристална лира”, „Златен карагьоз” ,  „Златен мост” , голямата наградата на Международния фолклорен фестивал „Нестинарка” Бургас 2012 и др. В цялата си история Ансамбъл „Пирин“ взима участие в множество турнета не само в България, не само в Европа, а и по целия свят.

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *