Общество

 Ансамбъл „Пирин“ представи творчеството си в Амфиполи, Гърция

 

 На 24 и 25 август творците от Ансамбъл „Пирин“  представиха българския фолклор по време на двудневен трансграничен фестивал в Амфиполи, Гърция. Фестивалът е под наслов „Традиции, танци, музика и култура! Артистите от Емблемата на Пиринския край за пореден път впечатлиха чуждестранната публика.

Фестивалът се реализира по проект „Интегриране на трансграничното значение на историческите и археологически ценности на България и Гърция в една устойчива тематична туристическа дестинация”, с акроним „Култура без граници“, финансиран по Програма ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България 2014-2020.

 

В рамките на инициативата бяха организирани работилницата за деца и юноши, Културен информационен ден „Популяризиране на културното наследство и устойчиво местно развитие: от планиране до изпълнение“. В Нощ на музиката и танците участие взеха:  културно сдружение „Нео епивати”, културно-фолклорна асоциация на Солун „Приятели на традицията”, фолклорен ансамбъл „Пирин“, Благоевград, Полифонична група „Пентатоно“,  музикална група „Плагиос.“

Ансамбъл Пирин 2

В момента тече подготовката за второто издание на фестивал „Балкански игри“, който ще се проведе на 28-29 септември 2019 г в Благоевград. Той е част от част от дейностите по проект „КУЛТУРА БЕЗ ГРАНИЦИ“.

 

По време на форума участие взеха още Министър на вътрешните работи (сектор Македония и Тракия) г-н Теодорос Караоглу, културни дейци и общественици.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *