ОбществоТоп новини

АМЕРИКАНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ В БЪЛГАРИЯ С НОВИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ И СПЕЦИАЛНОСТ

Студенти, преподаватели и служители се събират на годишния пикник на 3 септември, за да поставят началото на занятията

Новата академичната година в Американския университет в България (АУБ) ще бъде открита на 3 септември от 18 ч. край моравата на студентски център „Америка за България“. Студентите ще бъдат приветствани от вр.и.д. президент на АУБ д-р Дейвид Еванс. От тази есен АУБ разширява портфолио си с академичната програма „Физика“, която студентите ще могат да изучават като специалност или подспециалност в зависимост от техните предпочитания. Нововъведeнието е продиктувано от потребностите на пазара на кадри и идеи в България, региона и света. Програмата цели да развие у студентите солидни познания и аналитични умения, както и способността им да прилагат разнообразни математически модели към природните явления. Новата научна лаборатория, която отвори врати в АУБ миналата година, ще бъде от важно значение за програмата.

Освен нова специалност, в АУБ започват работа и нови преподаватели. Джоди Хилтън е независим фотожурналист и репортер с интереси в областта на миграцията и човешките права. Нейни снимки са били публикувани в изданията Newsweek, New York Times, Wall Street Journal, Financial Times и др. Винсент Казер е автор и преподавател по английски език и по академично и творческо писане. Натрупал е опит в различни държави, сред които Украйна, Ирак и Колумбия, както и в различни американски щати.  Красен Кръстев е специалист в сферата на графичния дизайн, вкл. типография и книгопечатане. Работил е в България и чужбина, а негови изложби са показвани както у нас, така и в Белгия, Германия, Нидерландия, Русия, Чехия и Швеция. Аглика Спасова има над 10-годишен опит в изобразителното изкуство и графичния дизайн. Много от проектите ѝ са показвани в националните медии.

През тази година обучението си в университета започнаха близо 280 първокурсници, 98% от които  получиха стипендии и финансова подкрепа от АУБ заради изключителните си академични постижения. За студентите учебната година започна със Седмицата на ориентацията, чрез която биват приобщени към общността на АУБ и живота в модерния кампус в Благоевград. Когато завършат обучението си, те ще получат двойна диплома – призната както в Европа, така и в САЩ.

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *