РегионалниТоп новини

БСП:Ако следващият кмет на община Кресна е г-н Николай Георгиев ,няма да допуснем режим на водата в града

ДЕКЛАРАЦИЯ

от проведената на 20.09.2019 г. среща на кмета на община Кресна, г-н Николай Георгиев и управителя на ВиК Кресна ЕООД, г-н Йордан Лазаров, с общинските съветници от управляващото мнозинство в община Кресна МК “Обединени за Кресна” и бъдещите съветници на МК “БСП за България” (АБВ).

Уважаеми съграждани,

Ние, общинските съветници от местна коалиция (съкр. МК) “Обединени за Кресна” и бъдещите съветници на МК “БСП за България” (АБВ), водени от г-н Николай Георгиев – настоящ кмет на община Кресна и кандидат за кмет на община Кресна от МК “БСП за България” (АБВ), като обсъдихме задълбочено проблемите със засушаването на климата, възможностите за дългосрочно и устойчиво местно развитие и недопускане в бъдеще на кризи с подаването на питейна вода

ДЕКЛАРИРАМЕ, че ако следващият кмет на община Кресна е г-н Николай Георгиев и получим мнозинство в общинския съвет поемаме категоричен ангажимент пред гражданите на община Кресна:

– Да не допуснем в бъдеще режим на водата на територията на ВиК Кресна ЕООД;
– Да осигурим необходимата инвестиция, за да може още от следващата календарна година жителите на община Кресна ДА ЗАБРАВЯТ ЗА ПРОБЛЕМИТЕ С ВОДАТА за питейни и битови нужди.БСП Кресна

Краткосрочната ни цел е още в периода март – юни 2020 г. да се възстанови съществувалият преди време водопровод от водохващане “Ръзманица”, за което ВиК Кресна ЕООД разполага и в настоящия момент с разрешително от Басейнова дирекция. Така ще гарантираме нужните 15-20 литра в секунда към дебита на основния водопровод, за да не се налага въвеждане на воден режим и водата да достига с нормално налягане във всички точки на общината. Допълнителното количество ще се използва само при нужда, за да не се променя без необходимост качеството на водата от основния водопровод.

Водохващане “Ръзманица” няма нищо общо с водопровода на село Брезница и няма да се отрази по никакъв начин на ползването на вода в селото. С възстановяването на водохващането ще осигурим на жителите на община Кресна и работеща алтернатива, която в случай на природно бедствие или голяма авария на основния водопровод може да се окаже решаваща, за да се избегне епидемия поради липса на чиста, питейна вода.

Средносрочната ни цел е да осигурим в рамките на следващия кметски мандат довеждането на допълнително количество вода за питейни и битови нужди от месността “Буката”, чрез дренажна система от Влахинска река. Това водохващане ще разреши окончателно всички проблеми с водоползването в общината и ще осигури отлична дългосрочна перспектива за местно социално и икономическо развитие.

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *